90 views 21 secs 0 comments

Coridorul Verde Colentina. Proiectul care schimbă o bombă ecologică în peste 38 km de promenadă verde, ce înglobează parcurile și Salba de Lacuri din Sectorul 2

In Politică
mai 07, 2024

Sectorul 2 are cea mai mare resursă de infrastructură verde-albastră din București. Aici este concentrată cea mai mare parte din salba de lacuri a Bucureștiului – 100 de hectare de lacuri și 27 km de maluri de lac.

Avem un total de 6 lacuri ale Bucureștiului: Lacul Tei (80 ha), Lacul Plumbuita (55 ha), Lacul Colentina (29 ha), Lacul Fundeni (123 ha), Lacul Dobroești (120 ha) și Lacul Pantelimon (260 ha).

Deși Sectorul 2 are mult potențial, a fost lipsit de prea mulți ani de o viziune de viitor. Iar proiectul de amenajare a Coridorului Verde Colentina, demarat în mandatul primarului USR, Radu Mihaiu, face parte din viitorul dezvoltării Sectorului 2.

„Despre amenajarea Salbei de Lacuri s-a tot vorbit în ultimii peste 20 de ani, dar niciun primar nu s-a încumetat să facă ceva. Și-au mutat privirile cinic, în altă parte, știind foarte bine că malurile și lacurile au fost transformate în gropi ilegale de gunoi.

Ș-apoi, să fim onești, fostele administrații…

Citeşte mai mult