18 views 25 secs 0 comments

Pentru România ar fi o problemă majoră o prezență militară rusă la Chișinău. Ce ar trebui să se întâmple astăzi, pentru ca elita politica a Rusiei să înceteze războiul? Interviu

In Politică
februarie 12, 2024

Nu este pentru prima dată când establishment-ul politic de la Moscova și mai ales de la Kremlin atrag atenția României că a pierdut teritorii în favoarea Ucrainei.

Ileana Racheru

Dacă Rusia va câștiga războiul din Ucraina, sigur va urma un atac asupra Republicii Moldova; nu trebuie să fii expert militar ca să îți dai seama că niciun stat nu își dorește graniță teritorială cu un regim revizionist.

Doar o gândire politică limitată la revizionism și interpretări eronate ale istoriei poate să ajungă la concluzia că Rusia are șansa de a redeveni o mare putere prin război, afirmă Ileana Racheru, expert în spațiul ex-sovietic și doctor în științe politice la Universitatea din București, într-un interviu acordat Spotmedia.ro.

Iată principalele declaraţii:

  • Un nou mandat pentru Trump și reducerea ajutorului UE pentru Ucraina este exact ce are nevoie Putin în conflictul din Ucraina.
  • Putin are nevoie să arate că este un lider puternic care se confruntă cu Occidentul…

Citeşte mai mult