27 views 21 secs 0 comments

Proiect pilot pentru reducerea cu 90% a consumului de hârtie în Ministerul Digitalizării: Vor fi joburi care vor dispărea, dar rămâne și ghișeul clasic

In Business
decembrie 06, 2023

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, transmite că la nivelul instituţiei este implementat un proiect pilot care vizează diminuarea cu 90% a consumului de hârtie.

La finalul proiectului, rezultatele vor fi prezentate public, astfel încât să poată fi preluate de administraţia publică din România.

„În acest moment, implementăm la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării un proiect de management intern al documentelor şi de digitalizare prin care ţinta este să eliminăm peste 90% din consumul de hârtie din minister, iar toate fluxurile de date şi fluxurile birocratice să fie făcute în format digital. După ce vom reuşi să avem acest model, care vedem că funcţionează, că e pragmatic, îl vom împărtăşi cu toată administraţia publică din România”, a precizat ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului.

Prezent la conferinţa „Simplificarea prin digitalizare în…

Citeşte mai mult