32 views 22 secs 0 comments

Drulă se plânge de Ciolacu la Comisia Europeană: Am trimis scrisoare privind devalizarea bugetului prin decret. 8 miliarde de lei au fost alocați prin fondul de rezervă

In Politică
noiembrie 10, 2023

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat că a transmis Comisiei Europene o scrisoare legată de măsurile din ultima perioadă ale Guvernului României şi „devalizarea bugetului”, în încercarea de „a opri acest dezastru fiscal”.

Drulă a spus că USR face „toate eforturile pentru a opri acest dezastru fiscal al Guvernului” şi a trimis Comisiei Europene o scrisoare în legătură cu „devierea de la procedura de deficit excesiv şi măsurile neconstituţionale în domeniul fiscal, devalizarea bugetului României pe bază de decret”.

Liderul USR a precizat că i-a informat despre aceste lucruri pe reprezentanţii Comisiei şi prin discuţii directe, „pentru că stabilitatea financiară a statelor membre este o preocupare, evident, a Comisiei Europene”.

„Facem uz de toate posibilităţile de a apăra banii publici ai românilor şi printre acestea a fost şi această informare a Comisiei Europene, pentru că situaţia, aşa cum o spune de altfel ministrul…

Citeşte mai mult