37 views 17 secs 0 comments

Terorismul va ieși slăbit, nu are simpatizanți aici. De ce SUA nu vor renunța să ajute Israelul Interviu cu Vladimir Tismăneanu

In Politică
octombrie 24, 2023

Nu mă lasă nicidecum indiferent ce se petrece în Gaza. Orfanii sunt orfani, indiferent de naționalitate, spune politogolul Vladimir Tismăneanu, dar se poartă un război planetar împotriva civilizației democratice.

În interviul acordat spotmedia.ro, Vladimir Tismăneanu afirmă că, în pofida tuturor divergențelor de politică internă, Statele Unite susțin necondiționat dreptul Israelului la existența statală.

Președintele Biden a avut probabil cea mai puternică poziționare pro-Israel. Cum evaluați această poziționare și cum a fost ea receptată în SUA?

Președintele a continuat și a întărit un angajamanet politic, moral și geostrategic. Politic, SUA susțin democrația israeliană și se situează ferm în favoarea unicului stat de drept din întreaga regiune. Moral, Statele Unite susțin necondiționat dreptul Israelului la existența statală. Full stop. Hamas contestă acest drept si urmărește scopuri genocidare. Full stop.

Citeşte mai mult