24 views 20 secs 0 comments

Avem un complex ucrainean: Cum a alimentat președintele Iohannis discursul anti-Ucraina și de ce e încă un politician puternic, chiar dacă nu popular – Interviu

In Politică
septembrie 13, 2023

Indiferent de informațiile pe care le avea la dispoziție, președintele Klaus Iohannis a ținut să folosească acest moment pentru a ține un discurs politic destul de vehement în care implicit acuza Ucraina de minciună și de rea-credință, consideră profesorul de științe Alexandru Gussi, care vorbește despre un complex ucrainean pe care chiar președintele l-a alimentat.

Președintele Iohannis are convingerea că poate influența decisiv următorul rând de alegeri, că poate, spre exemplu, garanta continuitatea actualei coaliții, inclusiv prin nominalizarea unui prim-ministru susținut de PSD-PNL după legislative, argumentează Alexandru Gussi.

Câtă vreme așa ceva e în orizontul de posibilități, Iohannis își păstrează mai multă autoritate decât ne-am aștepta, ținând cont de lipsa sa de popularitate.

Alexandru Gussi
Foto: Alexandru Gussi

Cum iese România din această chestiune a dronei căzute pe teritoriul țării noastre? Intern și extern, deopotrivă și mă uit și…

Citeşte mai mult