41 views 28 secs 0 comments

Ciolacu confirmă planurile pentru creșterea salariului minim și eliminarea scutirilor de taxe: Iertați-mă, de ce la cluburi este 5% TVA, e normal?

In Politică
iulie 21, 2023

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat, vineri, că discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene au inclus eliminarea mai multor excepții de la plata taxelor și impozitelor, dar și creșterea salariului minim.

Întrebat dacă va crește Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA), Ciolacu a spus că în mai multe domenii vor fi eliminate reducerile, arătându-se revoltat că și cluburile beneficiază de scutiri.

„În discuţia mea cu Comisia – şi au dreptate, ‘Domnule, trebuie să fie o ordine, nu puteţi veni cu şapte tipuri de TVA. Hotărâţi-vă!”. Şi am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămân medicamentele, rămân protezele. Iertaţi-mă, de ce la cluburi este 5% TVA? Vă întreb pe dumneavoastră, e normal acest lucru?

Sunt mult prea multe excepţii în România, lucru pe care nu ni l-a spus nu numai Comisia, l-au spus toate forurile financiare. Să pierdem toate fondurile europene şi să intre România într-un colaps, eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce…

Citeşte mai mult