61 views 27 secs 0 comments

Ciucă se întâlnește cu sindicaliștii din Educație, cu o zi înainte de greva generală. O întâlnire și cu miză politică mare

In Politică
mai 21, 2023

Premierul Nicolae Ciucă discută duminică cu sindicatele din Educaţie, în condiţiile în care de luni acestea ar urma să declanşeze greva generală. La întâlnire va participa şi ministrul Muncii, Marius Budăi. Premierul a afirmat deja că soluţia pentru revendicările din Educaţie este în legea salarizării unitare, în timp ce Budăi susține că soluţia nu este doar la el, ci la întreaga coaliţie.

De cealaltă parte, sindicaliștii susțin că oricum greva o să aibă loc luni, având în vedere că o decizie de încetare a protestului implică şi consultarea membrilor de sindicat.

Întâlnirea de astăzi are și o miză politică importantă, în condițiile în care sâmbătă, Marcel Ciolacu a anunțat că vrea stoparea rotativei până când se rezolvă cu revendicările profesorilor și pensiile speciale.

„Soluţia pentru revendicările sindicatelor din Educaţie este în legea salarizării unitare. În consecinţă, PNL reiterează că Ministerul Muncii…

Citeşte mai mult